La Prehistòria a Moià

El dissabte a la tarda del dia 1 d’octubre de 2016, abans de l’assemblea del Banc del Temps, una colla de gent vàrem tenir l’oportunitat de gaudir d’una visita a les Coves del Toll de la mà de l’Ignasi Morgades.

Com a complement de la visita a les coves i a la casa-museu Prat de la Riba de Moià, podeu veure aquest documental del 2007 d’en Xavier Juncosa La Prehistòria a Moià (homenatge a Jean Guilaine), que va ser emès per La 2 de TVE el 12 d’octubre del 2012.

“La Prehistòria a Moià” repassa l’enorme importància que té la vila de Moià i inclou una de les poques entrevistes que existeixen amb l’important prehistoriador francès Jean Guilaine, que es va encarregar de les excavacions de Moià als anys 70.

El jaciment de Moià és el més important en fauna del Quaternari que hi ha a Catalunya. El documental repassa les tres línies de recerca que hi ha obertes a la Cova del Toll, la Cova de les Toixoneres i la Balma del Gai. El paleontòleg Eduard Carbonell n’és el màxim responsable.

Paral·lelament, el documental ret homenatge amb una llarga entrevista al prehistoriador europeu més important del segle XX: el francès Jean Guilaine, que dirigí les excavacions de Moià als anys 70. És de les poques entrevistes que es coneixen amkb el gran prehistoriador Jean Guilaine, in home més aviat esquerp amb els mitjans de comunicació.

Anuncis
Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.